19 Ιουλίου 2011

"Λόγοι διαζυγίου" του δικηγορου Θεσσαλονικης Γεωργίου Γκαντή

Στο διαζύγιο με αντιδικία (κατ’ αντιδικία) λόγοι διαζυγίου είναι οι εξής: 
  • Ο ισχυρός κλονισμός της έγγαμης συμβίωσης από λόγο που αφορά είτε το πρόσωπο του ενός ή και των δύο συζύγων, έτσι ώστε βάσιμα η εξακολούθηση της έγγαμης σχέσης να είναι αφόρητη για τον σύζυγο που θα καταθέσει την αίτηση διαζυγίου (ενάγων). Τεκμαίρεται μαχητά, δηλαδή, εφόσον ο εναγόμενος δεν αποδεικνύει το αντίθετο,  ότι ο ισχυρός κλονισμός επέρχεται σε περίπτωση διγαμίας, μοιχείας, εγκατάλειψης του αιτούντα το διαζύγιο (ενάγων) ή επιβουλή της ζωής του από τον εναγόμενο.

  • Στην περίπτωση που οι σύζυγοι βρίσκονται σε διάσταση συνεχώς επί δύο τουλάχιστον έτη, ο κλονισμός τεκμαίρεται αμάχητα, δηλαδή  και το διαζύγιο μπορεί να ζητηθεί, έστω και αν ο λόγος του κλονισμού αφορά το πρόσωπο του αιτούντος το διαζύγιο (ενάγοντα).

  • Η αφάνεια ενός εκ των συζύγων, οπότε ο άλλος σύζυγος δύναται να καταθέσει αίτηση διαζυγίου.


Γκαντής Γεώργιος
Δικηγόρος
http://e-attorney.blogspot.com/ 
 

1 σχόλιο:

  1. Με τον συζυγο μου παντρευτηκαμε πριν εξι μηνες, αλλα ειμαστε μαζι περιπου 12 χρονια. Απο τον πρωτο μηνα που παντρευτηκαμε εχει αλλαξει δραματικα, υπερβολικος θυμος χωρις ιδιαιτερο λογο, φωνες , σπαει πραγματα αστο σπιτι κλπ. Και επελεξε να κοιμαται μονος του σε ξεχωριστο δωματιο. Δεν εχω αποδειξεις για μοιχοια αλλα θελω να παρω διαζυγιο. Δεν αντεχω αλλο. Οι πιο πανω λογοι ειναι λογοι διαζυγιου; Tι πρεπει να κανω για να χωρισω;

    ΑπάντησηΔιαγραφή