8 Μαρτίου 2012

"Νομοθεσια διαζυγιου express συναινετικο διαζυγιο" του δικηγορου Θεσσαλονικης Γεωργίου Γκαντή


Ο νέος νόμος για την δίκαιη δίκη, ο οποίος ψηφίσθηκε από την βουλή, τροποποιώντας το οικογενειακό δίκαιο δημιουργεί
τις προϋποθέσεις για εξπρές (express) συναινετικό διαζύγιο. Έτσι, οι σύζυγοι, αποφεύγοντας την μακροχρόνια διαδικασία της προηγούμενης διαδικασίας, μπορούν πλέον με έγγραφη κοινή τους συμφωνία να λύσουν το γάμο τους, εφόσον αυτός έχει διαρκέσει τουλάχιστον έξι μήνες πριν την κατάρτισή της κοινής τους συμφωνίας προς λύση του. Η συμφωνία αυτή υπογράφεται από τους συζύγους και από τους πληρεξουσίους δικηγόρους τους ή μόνον από τους δικηγόρους, εφόσον είναι εφοδιασμένοι με ειδικό πληρεξούσιο, το οποίο πρέπει να έχει δοθεί μέσα στον τελευταίο μήνα πριν από την υπογραφή του συμφωνητικού.

Εάν υπάρχουν ανήλικα τέκνα, για να λυθεί ο γάμος πρέπει η ανωτέρω κοινή συμφωνία των συζύγων να συνοδεύεται με άλλη έγγραφη συμφωνία των συζύγων που να ρυθμίζει την επιμέλεια των τέκνων και την επικοινωνία με αυτά, η οποία ισχύει ώσπου να εκδοθεί η οριστική απόφαση για το θέμα αυτό. Η κατά τα ανωτέρω έγγραφη συμφωνία, καθώς και το έγγραφο συμφωνητικό που αφορά την επιμέλεια και επικοινωνία των ανήλικων τέκνων, υποβάλλονται μαζί με τα ειδικά πληρεξούσια (όταν αυτό απαιτείται) στον αρμόδιο πρόεδρο πρωτοδικών, ο οποίος με διάταξή του επικυρώνει τις συμφωνίες και κηρύσσει τη λύση του γάμου.

Συνεπώς οι σύζυγοι αρκεί πλέον να επισκεφθούν τον δικηγόρο τους και αφού υπογράψουν τα κοινά συμφωνητικά (λύσης γάμου και επιμέλειας τέκνων εάν υπάρχουν παιδιά) να αποφύγουν την περαιτέρω δικαστηριακή ταλαιπωρία.

Γεώργιος Γκαντής
Δικηγορος Θεσσαλονικης
Καλαποθακη 20 
2310271068


3 σχόλια:

  1. Mou zitise xtes to prwi sunenetiko kai eipa ok,to bradu pou leei oti 8elei na noikiasei diamerisma kai na plironw egw reuma noikia 8ermansi ktl ktl epidi exoume ena paidi, i mana tis einai xwrismeni to spiti tis to egrapse sti kori tis kai ston gio tis,exei spiti sto xwrio miso miso pali,douleuei pairnei 400 tsontarei kai i mana tis tsontara kai egw.Telika me xwrizei giati tis ekopsa to paradaki?? na paw gia sunenetiko i na pame sta dikastiria??? o nomos kanei kati gia ton suzigo?? mas kaluptei pou8ena ?? ThankQ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είμαι παντρεμένη κοντά εξι μηνες κλείνω στις 9 Οκτωβρίου ο τύπος αποφάσισε πως τώρα θέλει να κανει την ζωή του περιμένει να περάσουν οι μέρες να παει στο δικηγόρο του μένουμε στο ίδιο σπίτι και δεν μπορω να φύγω γιατί θα φανεί σαν εγκαταλειψη .δεν είμαι διατεθημενη να το δώσω συναινετικο.τι γίνεται σε αυτές τις περιπτωσεις?ευχαριστώ εκ των προτερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή